Wat zijn de standaardmaten/-kleuren/-modellen?

Maxam Garagepoorten hanteert geen standaard wanneer het over maten, kleuren of modellen gaat. We passen onze garagepoorten aan de wensen van elke klant aan. Om het enigszins overzichtelijk te houden en te weten waarover we spreken, hebben we wel zes basismodellen in ons aanbod.

Kan ik dezelfde kleur krijgen voor mijn poort als voor de eerder geplaatste ramen en deuren?

Des goûts et des couleurs on ne discute pas… Smaken verschillen en wij passen ons graag aan. Kleuren op staal vormen geen enkel probleem en vanzelfsprekend is het mogelijk een poort te produceren die complementair is met de al aanwezige ramen en deuren.

Waarom kost een poort in hetzelfde vlak zoveel meer dan een garagepoort met sandwichpanelen?

Maxam Garagepoorten is er trots op één van de weinige ondernemingen in deze markt te zijn, die de trudoorpoorten in hetzelfde vlak van a tot z in eigen beheer produceert. Wij gaan er prat op dat we het hele proces, van plan tot afwerking, beheersen. Dat levert kwaliteit op maat op en dat bepaalt mee de prijs

Kan ik mijn bestaande motor opnieuw gebruiken?

Een nieuwe poort is zelden exact gelijk aan de voorgaande. Gewicht, afmetingen, … bepalen mee of de bestaande motor opnieuw bruikbaar is. De motor die uw garagepoort bestuurt is zelden een alleskunner. Indien eventuele aanpassingen aan de nieuwe poort nodig blijken en de mechanische opbouw van de motor laat die ook effectief toe, is er evenwel geen reden om de bestaande motor niet opnieuw te gebruiken.

Welk onderhoud moet er gebeuren aan poort en motor?

Geen zorgen. U zal niet dagelijks aan uw poort moeten sleutelen om ze optimaal te gebruiken en te genieten. Maxam garagepoorten voorziet sowieso bij elke garagepoort of poorttype de juiste gebruikershandleiding en een overzicht van de vereiste onderhoudsvoorschriften.

Kan ik een garagepoort van Idem Poorten zelf plaatsen?

Hoewel Maxam Garagepoorten met veel plezier en een ervaren team bij u thuis de sectionale poort komt plaatsen, staan wij natuurlijk ook altijd open voor andere opties. In dat geval wordt de door u gekozen en op maat gemaakte poort af-fabriek geleverd en neemt u de plaatsing zelf voor uw rekening.

Wat is het verschil tussen een industrieel en een residentieel beslag?

De termen ‘industrieel’ en ‘residentieel’ hebben in de eerste plaats betrekking op de intensiteit waarmee onze poorten gebruikt worden. Een sectionale poort bij u thuis hoeft niet aan dezelfde voorwaarden te voldoen die bij industriële toepassingen wel nodig zijn. Een industrieel verenpakket heeft bijvoorbeeld een langere levensduur en is ontwikkeld om dagelijks heel intensief gebruikt te worden. Anderzijds is het natuurlijk wel zo dat onze sectionale poorten voor residentiele toepassingen binnen die context net zo goed gecreëerd worden om een lange levensduur en veelvuldig gebruik te garanderen.

Hebben jullie ook kantel- of schuifpoorten in jullie aanbod?

Nee. Maxam Garagepoorten richt zich uitsluitend op sectionale poorten. We zijn goed in wat we kunnen en er zijn een aantal objectieve voordelen verbonden aan sectionale garageruimten. Veiligheid, plaats, duurzaamheid, de optie om op maat te werken, … Overigens zijn er tal van mogelijkheden om een sectionale poort het uitzicht te geven dat bij uw wensen aansluit.

Zijn jullie poorten luchtdicht, of hoe kan ik de luchtdichtheid verbeteren wegens ‘blowerdoortest’?

Maxam Garagepoorten gaat nooit over één nacht ijs. Elke vereiste rond luchtdichtheid wordt vooraf uitvoerig bekeken en besproken met de bevoegde architect en aannemer. Waar nodig kunnen vanzelfsprekend extra maatregelen worden getroffen om tegemoet te komen aan specifieke wensen. ‘Op maat’ is bij ons geen loos begrip.

Wat is de isolatiewaarde/EPB-waarde van elke poort?

Die varieert. Nieuwe energieverspillende (ver-)bouwprojecten zijn maatschappelijk ontoelaatbaar. Daarom is de energieprestatieregelgeving van toepassing. Voluit spreken we over ‘Energieprestatie en Binnenklimaat’, afgekort EPB. Maxam Garagepoorten kan voor elke poort of elk poorttype een passend EPB-verslag opstellen en overmaken.

Kan ik mijn poort aansluiten op domotica-systemen of via homelink?

Zowat al onze motoren en besturingssystemen zijn up-to-date en voorzien om gelinkt te worden aan de domotica van uw keuze.

Hoeveel jaar garantie geven jullie op jullie garagepoorten?

Standaard levert Maxam Garagepoorten elke garagepoort af met twee jaar volledige garantie, inclusief werk- en reiskost op poort en motor. Gelakte poorten krijgen aparte garantievoorwaarden, specifiek op de afwerking, afhankelijk van uw keuze.

Gaat mijn poort na een bepaalde tijd verkleuren door de zon?

De meeste poorten kunnen vandaag voorzien worden van een speciale uv-filter, die verhindert dat uw sectionale poort veel te lijden heeft onder direct zonlicht. Hou er evenwel rekening mee dat er geen wonderen bestaan. Sowieso is het een feit dat bleke of lichtere kleuren minder effect ondervinden van zonlicht. Donkere kleuren zijn aanzienlijk gevoeliger voor verkleuring

Hoeveel jaar garantie geven jullie op jullie garagepoorten?

Standaard levert Maxam Garagepoorten elke garagepoort af met twee of vijf jaar volledige garantie, inclusief werk- en reiskost op poort en motor. Gelakte poorten krijgen aparte garantievoorwaarden, specifiek op de afwerking, afhankelijk van uw keuze.

Zorgen jullie bij verbouwing ook voor de demontage van de aanwezige, bestaande poort?

De poort(en) kan (kunnen) indien gewenst door ons worden uitgebroken en afgevoerd.

Waar moet het stopcontact komen voor de motor van de poort en kunnen jullie dit ook zelf voorzien?

Elke poort is anders, elke plaats is anders. Het is de keuze voor een specifieke poort en motor die bepaalt waar het stopcontact moet komen. Het spreekt voor zich dat Maxam Garagepoorten indien nodig op de gewenste plaats een stopcontact kan voorzien. Sowieso is het niet de bedoeling dat we alles komen plaatsen om dan vast te stellen dat u niet over stroom beschikt om de poort effectief te gebruiken.

Hoeveel ruimte (slag ) heb ik nodig om een poort te plaatsen?

Hier bestaat geen standaardantwoord op, omdat Maxam Garagepoorten uitgaat van de specifieke vraag en wensen van elke klant. Op basis van een opmeting ter plaatse of op basis van het bouwplan, kunnen de nodige inbouwruimtes worden bekeken en eventueel aangepast.

Hoe kan ik betalen?

De techniekers van MAXAM zijn in het bezit van een mobiel pinautomaat. Je dient de kosten van het plaatsen van Maxam Garagepoort door middel van BAN Contact te betalen aan de technieker bij de afronding van zijn bezoek.

Contact Nederland

Gronsveld
+31 (0) 43 851 64 17
Tilburg
+31 (0) 13 207 78 90
Nijmegen
+31 (0) 24 200 10 41

Contact België

Lanaken
+32 (0)89 21 54 51
Hasselt
+32 (0) 11 94 84 74
Antwerpen
+32(0) 3 80 80 169

Algemene Voorwaarden  
Copyright © garagepoorten-maxam.be