Zijwaartse sectionaalpoorten

Het alternatief met ruimte naar plafond

Zijwaartse sectionaalpoorten of zijdelingse garagepoorten vertonen slechts enkel verschillen in uiterlijk en techniek – de meest voor de hand liggende is de richting waarin de poort opent! Bij dit type garagepoort glijden de panelen zijwaarts langs de muur van de garage. Wat is nu het voordeel van dit ongebruikelijke ontwerp? Heel simpel: de zijdelingse sectionaalpoort is een praktisch alternatief voor iedereen die de bovenruimte van de garage zo maximaal mogelijk wil benutten zonder belemmering van panelen tegen het plafond. Bijvoorbeeld: indien u een kajak wilt opbergen, ski-uitrusting of een andere omvangrijke sportuitrustin, zorgt de zijdelingse sectionaalpoort ervoor dat er voldoende ruimte beschikbaar is.

 

Waaruit bestaat een Zijwaartse sectionaalpoorten?

Z

1) Meestal voorzien met comfort motor.

Z

2) C-Rail Solide aluminium looprail voorzien met drievoudige looprolsysteem

Z

3) Voorzien van een borstelafdichting voor optimale isolatie

Z

4) Altijd voorzien van een borstelafdichting voor optimale isolatie

Z

5) Eventueel een veilig slot leverbaar voor manuele poorten

We zijn met meer dan zeven miljard mensen op deze aardbol. De meesten van ons hebben een eigen smaak. Als u nadenkt over een garagepoort dan is het niet meer dan logisch dat wij perfect proberen aan te sluiten bij die mengelmoes van woonexpressie.

Met meer dan 300 kleuren in het Maxam gamma is dat geen probleem. En alle RAL- en diverse structuurlakkleuren zijn inbegrepen in de standaardprijs. Die laaste zijn trouwens krasbestendig en heel onderhoudsvriendelijk. Optioneel is er de mogelijkheid om te kiezen voor PVC-folie om perfect aan te sluiten bij de look van uw ramen en deuren.

 

Comfort 3 series

Onze Comfort 300-serie onderscheidt zich door de gepatenteerde blueline-technologie die het energieverbruik tot een minumum reduceert wanneer de aandrijving niet loopt.

Met een deurloopsnelheid van mx. 235 mm/sec. in de richting OPEN en DICHT zijn de aandrijvingen dankzij de speed-functie tegelijkertijd bijzonder snel. En met een maximale lichtprestatie, die overeenkomt met een gloeilamp van 160 W, ook nog eens extreem helder – comfort en veiligheid tot in perfectie.

Comfort 51

Met betrouwbare aandrijvingen staat Marantec aan kop van zijn klasse Deze complete aandrijvingsset van Marantec biedt comfort voor motor garagepoort tot 3.0m breedt. De garagepoort opener biedt drie veiligheden tegen inbraak door:

 

  • zelf-remmmende overbrenging
  • elektronische bewaking
  • optioneel mechanische vergrendeling

NICE

Bestaande uit : 1 reductiemotor met ingebouwde besturingseenheid (SN6021), 1 opsteekontvanger (SMXI), 1 handzender 433MHz (FLO2R-E), 1 geleiderailset 1x3m.

Voor sectionaaldeuren tot 10,5 m2 en kanteldeuren tot 11,8 m2, met Nice BlueBUS aansluittechnologie.

  • Met voorgemonteerde geleidingsrail van 3 m.
  • Geschikt voor gebruik met de systemen Solemyo en Opera.
  • Snelle installatie op iedere gewenste plaats met de richtbare kop, de koordontgrendeling en de uitermate handige stap-voor-stap bediening.
  • Besparing en respect voor het milieu: in de standby-modus verbruikt de besturingseenheid, met de altijd geactiveerde radio-ontvanger aangesloten, net 4,2 W; verbonden met een batterij of de set Solemyo loopt het verbruik in standby-modus terug tot 0,036 W.
  • Veilig: obstakeldetectie en automatische programmering van de werktijden, bewaking van de opname van de motor langs het traject, zelfdiagnose via het knipperlicht en gebruikerslicht.
  • Instelbare versnelling en vertraging, aan het begin en einde van iedere manoeuvre.
  • Aansluitmogelijkheid voor resistieve en optische contactlijsten van de laatste generatie van 8,2 KOhm.

Geen black out: werkt ook als de stroom uitvalt, met optionele batterijen (PS124) die in de motor geplaatst kunnen worden.

Vingerklembeveiliging 

Alle deuren in ons gamma hebben een standaard vingerklembeveiliging . Dit is een wettelijk verplichte beveiliging die voorkomt dat uw vingers bij het openen en sluiten van de garagepoort beklemd kunnen raken tussen de panelen.

Veerbreukbeveiliging

Onze sectionaalpoorten zijn standaard uitgerust met een wettelijk verplichte veerbreukbeveiliging. Deze zorgt ervoor dat de deur zich in onvoorziene situaties niet plotseling sluit, waardoor onveilige situaties en schade zouden kunnen optreden.

Optilbeveiliging

Indien uw garagepoort wordt voorzien van een bediening met elektrische motor beschikt u automatisch over een optilbeveiliging. De motor beschermt uw poort tegen optillen door tegendruk op te bouwen wanneer iemand de garagepoort met de hand wil openen.

Onderloop- en obstakelbeveiliging

Onze elektrisch bedienbare sectionaalpoorten beschikken standaard over een krachtbegrenzing. Deze zorgt ervoor dat de poort bij geringe tegendruk van bijvoorbeeld uw kind of auto direct automatisch weer omhoog gaat.

Digital 525 en 526

Onze draadloze codeschakelaar is optioneel verkrijgbaar met of zonder schuifdeksel. Deze geeft de digital 526 extra bescherming tegen weersinvloeden. De schakelaar opent heel eenvoudig maximaal drie poorten via een 4-cijferige pincode-invoer, bijvoorbeeld voor een leverancier. Aan een andere knop kan een gewenste functie, bij voorbeeld het in- en uitschakelen van de aandrijvingsverlichting, worden toegewezen.

Digital 528

De draadloze vingerafdruklezer maakt het openen van uw sectionaalpoort uiterst gemakkelijk: u opent de deur heel eenvoudig met uw vingerafdruk en hoeft zich geen zorgen te maken over een code of vergeten handzender. Het proces verloopt zeer veilig door middel van lijnensensoren - de vinger wordt over deze sensor getrokken en er niet opgelegd, waardoor de afdruk later mogelijk niet kan worden gekopieerd. Tot twintig gebruikers kunnen in het apparaat worden aangemaakt en beheerd. Met een digital 528 kunnen twee poorten worden bediend.

Digital 644 en 645

De muurschakelaar in hetzelfde verfijnde design als onze uitstekende Digital 633-handzender. Hij beschikt over twee garagepoorten. Via een vakantiefunctie kunnen alle handzenders met één druk op de knop worden uitgeschakeld voor extra veiligheid. Bij de Digital 644 vraagt u met een andere toets heel eenvoudig de huidige positie van de poort op, optimaal voor handig gebruik vanuit huis. Door een extra bewegingsmelder die de aandrijvingsverlichting inschakelt is de digital 645 uitermate geschikt voor gebruik in uw garage.

Digital 663 en 633

Deze bi-directionele handzenders bezitten een knop voor het handig opvragen van de deurpositie en drie knoppen voor het bedienen van verschillende functies, bijvoorbeeld voor het aansturen van drie deuren, voor de activering van de aandrijvingsverlichting of voor een ventilatiefunctie. Ook een elektronishe knopvergrendeling kan worden geactiveerd.

Digital 663 heeft een clip voor bevestiging aan de zonneklep in uw auto, inclusief wandhouder. Digital 633 is winnaar van de prestigieuze Red Dot Design Award. Bediening loopt via een elegante tuimelschakelaar. Inclusief zeer praktische, magnetische wandhouder.

Buitenontgrendeling

Elke poortaandrijving heeft een handmatige ontgrendeling nodig, zodat u uw poort ook bijvoorbeeld tijdens een stroomstoring kunt openen of sluiten. Marantec aandrijvingen kunnen mechanisch worden ontgrendeld met een noodontgrendeling, meestal van binnenuit. Als uw garage geen tweede ingang in de vorm van een zijdeur heeft wordt een buitenontgrendeling gebruikt, waartoe alleen u als eigenaar toegang heeft.

Led-uitbreidingen

De marantec sectionaalpoort aandrijvingen zijn alle met ledverlichtingen uitgerust. Wilt u nog meer verlichting, dan kunnen extra modules op elk moment eenvoudig achteraf worden aangebracht. De ledverlichting overtuigt door een zeer laag energieverbruik en een zeer lange levensduur.

NICE EDSWG codeklavier

Het NICE EDSWG codeklavier is een zeer robust vandaalbestendig codeklavier met 13 toetsen, 3 kanalen met radioverbinding voor draadloze verbindingen. Dit codeklavier is standaard compatibel met alle NICE ontvangers en afstandsbedieningen die werken op een freqentie van 433,92 MHz, waaronder de FLOR-S, ERA INTI en ONE.

Wilt u dit codeklavier graag gebruiken op een andere motor? Bestel er dan een externe ontvanger bij, deze kunt u aansluiten op uw huidige motor waardoor u deze compatibel maakt met het NICE Era EDSWG codeklavier.

Nice Era Inti 2 handzender

De Nice Era Inti 2 is een dunne afstandsbediening met zwarte behuizing en een witte rand, 2 zwarte knoppen en een frequentie van 433.92 MHz. De handzender is eenvoudig programmeerbaar via een bestaande Nice handzender.

Contact Nederland

Gronsveld
+31 (0) 43 851 64 17
Tilburg
+31 (0) 13 207 78 90
Nijmegen
+31 (0) 24 200 10 41

Contact België

Lanaken
+32 (0)89 21 54 51
Hasselt
+32 (0) 11 94 84 74
Antwerpen
+32(0) 3 80 80 169

Algemene Voorwaarden  
Copyright © garagepoorten-maxam.be